Pakistan

Zeker 133 doden bij aanslagen tijdens verkiezingsbijeenkomsten

Drie weken voordat de inwoners van Pakistan naar de stembus gaan, is het land opgeschrikt door twee heftige aanslagen. In de zuidwestelijke provincie Baluchistan kwamen zeker 128 mensen om het leven tijdens een zelfmoordaanslag op een verkiezingsbijeenkomst. Ook de leider van de politieke partij Balochistan Awami Party werd gedood, meldt Al Jazeera. Meer dan 120 mensen raakten gewond. Op 25 juli zijn er verkiezingen in Pakistan. De aanslag is opgeëist door zowel een lokale afdeling van de Talibaan als Islamitische Staat. De andere aanslag was in de stad Bannu, in het noordwesten. Het doelwit was een verkiezingsbijeenkomst van de religieuze partij JUI-F. Volgens de politie was er een explosief onder een motor geplaatst en werd deze van afstand tot ontploffing gebracht. (NRC)