Podcast

NRC Haagse Zaken #40: Zij bepaalden twintig jaar integratiebeleid

Bijna twintig jaar geleden werd voor het eerst een minister verantwoordelijk voor integratie. Onder bewind van Roger van Boxtel werden nieuwkomers verplicht de taal te leren en onlangs presenteerde de negende minister van Integratie, Wouter Koolmees, zijn plannen. Haagse Zaken blikt terug met de hoofdrolspelers.

Hoe is het integratiebeleid de afgelopen twee decennia veranderd? Wat betekent dit voor de mensen die nu Nederland binnenkomen? En hoe kijken de bestuurders terug? Floor Boon en Sheila Kamerman spraken ze, en doen in deze aflevering verslag.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Stars, stripes en Hollandse nuchterheid.

Let op! Dit is de laatste aflevering van het tweede seizoen van Haagse Zaken. Net als het Binnenhof gaat ook de Haagse redactie met reces. We zijn er weer in september, voor seizoen 3. Tot dan!

Productie Mirjam van Zuidam.