Mueller-Onderzoek

VS klagen twaalf Russische inlichtingenofficeren aan

Het Amerikaanse openbaar ministerie heeft vrijdagavond twaalf Russische inlichtingenofficieren aangeklaagd voor het hacken van computers van Democraten in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Dat maakte onderminister van Justitie Rod Rosenstein vrijdagavond bekend op een persconferentie. De aanklacht is onderdeel van het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische beïnvloeding van de vorige Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens de aanklacht hackten de Russen computernetwerken van de Democratische partij (DNC) en het campagneteam van Hillary Clinton. De verdachten werkte op twee afdelingen van de Russische inlichtingendienst GRU. Ze stalen gevoelige informatie van de gehackte computernetwerken en verspreidden die. (NRC)