Baby’s, trompetten en woordgrapjes: het protest tegen Trump in beeld

Zaterdag gingen tienduizenden Britten de straten van Londen op om te demonstreren tegen het bezoek van de Amerikaanse president Trump. Een selectie van de creatiefste demonstranten.

Een vrouw gebruikt haar zoontje als vergelijkingsmateriaal.
Een vrouw gebruikt haar zoontje als vergelijkingsmateriaal. Foto Gareth Fuller/PA via AP

Britten zijn niet alleen goed in het oplaten van grote, vliegende baby’s. Tijdens de massale protesten tegen de Amerikaanse president Trump in Londen lieten duizenden Britten zich van hun creatiefste kant zien. Het volk dat erom bekendstaat altijd beleefd te zijn, knutselde beledigende protestborden, vaandels en vlaggen in elkaar. Een selectie van de creatiefste demonstranten.

In geen enkel ander land zou dit bord als een belediging worden gezien, maar in het Verenigd Koninkrijk weet je dat je het verpest hebt als je manier van theedrinken erbij gehaald wordt. Deze demonstrant maakte een bord met een foto van een kop thee, helemaal wit van de melk - écht iets wat alleen watjes zouden drinken. En, zoals een Twitteraar stelde in reactie op het bord, “hij doet vast ook nog éérst de melk erin”.

Een kopje thee is natuurlijk niets zonder een koekje. Deze demonstrant roept de koningin op president Trump niet de lekkere koekjes aan te bieden. “Het meest Britse ding dat ik ooit heb gezien”, klinkt het op Twitter.

Twitter avatar __Chloeann_ Chloe The most British thing Ive ever seen #TrumpProtest https://t.co/oZvfRToI3H
Lees ook: Ook tijdens de #Womensmarch in de VS werden vele grappige protestborden gemaakt.

Verschillende demonstranten voelden zich zo geroepen te protesteren dat ze hun agenda helemaal leegmaakten. De een verkocht haar kaartjes voor Wimbledon, de ander heeft het voor elkaar gekregen zich los te rukken van zijn xbox.

Twitter avatar KarlFreeburyTV Karl Freebury I tend to avoid political discussion but well… this is hilarious. This lady should go viral. #TrumpProtest https://t.co/Qnv0C16NxW
Twitter avatar EvanEdinger Evan Edinger We’ve all made sacrifices but this one’s the biggest #TrumpProtest https://t.co/k1joq0JUXh

Deze creatieveling kiest voor een directere aanpak. Het bord is gevuld met beledigingen, scheldwoorden en beschuldigingen. Het zijn er zoveel dat je bijna voorbij gaat aan het beeld van Trump met zijn broek op zijn enkels, staand in een plas urine op de Union Flag. In zijn hand een poesje, die hij heeft vast gegrepen - een subtiele verwijzing naar de uitspraken die Trump deed voor zijn aantreden als president.

Twitter avatar SlaveNationArt Slave Nation My protest sign is ready to go, now let’s let that weapons grade wank puffin know what we think of him ! wankee go home ! #POTUS #TrumpProtest #TrumpProtests #TrumpLondon #AntiTrump #protest #SlaveNationArt #protesttrump #LondonProtest #londonprotests https://t.co/kBXYsHzX76

Deze demonstranten zijn een stuk minder subtiel in hun verwijzing naar Trumps grab them by the pussy-uitspraak. Op een enorm bord printten zij een foto van de koningin van het Verenigd Koninkrijk met een groot kruis over haar kruis. “Niet om te grijpen, Donald!”

Twitter avatar no_Just_Stop_ Amanda A sign from UK protest against Trump. The queen and it says “not up for grabs, donald!!” Nice! https://t.co/vM1N0z49xc

Deze mannen hadden alleen twee witte borden en een pot zwarte verf nodig. De ene man laat op een redelijk beleefde manier zien dat hij president Obama toch wel wat leuker vond. De andere grapt dat Trumps handen te klein zijn om zijn gedroomde muur met Mexico te kunnen bouwen.

Twitter avatar Gemma_W1 Gemma Wildig Some amazing signs amongst the gathering crowds #TrumpProtest #oxfordstreet https://t.co/mYE0BwJf1c

Een restaurantuitbater wil ook een steentje bijdragen aan het protest tegen de Amerikaanse president. Demonstranten kunnen gratis zakjes met ingewanden van vissen ophalen om naar de president te gooien. Graag gedaan, leest het bord.

Twitter avatar SaysHummingbird The Hummingbird 🐦 “I think they like me a lot in the UK” ~ Donald J Trump #TrumpUKVisit #TrumpProtest https://t.co/7RvdnrSSlx

De Britten hebben niet alleen de knutseldoos erbij gepakt, ook gingen tientallen de straat op met trompetten. Zonder al te veel maat te houden toeterden zij als protest, met het mantra Trumpets against Trump. Tip: zet je geluid niet al te hard bij het afspelen van deze video.

Twitter avatar michaelcubey Michael Cubey The Trumpets Against Trump were maybe the highlight of a very good day of protest
#BringtheNoise #TrumpProtest https://t.co/0OrmbEKLPs

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk werd Trump dit weekend belachelijk gemaakt. Het satirische, Duitse televisieprogramma heute-show heeft de president in verschillende foto’s van het bezoek vervangen door de oranje ballon die in de stad zweefde.