‘Vermoedelijke vluchtauto schietpartij Amsterdam uitgebrand teruggevonden’

Bij de schietpartij raakten donderdagavond drie mannen gewond. Volgens ooggetuigen vluchtten de daders in een wit bestelbusje.

Politie deed donderdagavond onderzoek in de Amsterdamse wijk De Pijp, bij de kruising van de Ceintuurbaan en Dusartstraat. Bij een schietpartij in het centrum raakten drie mannen gewond.
Politie deed donderdagavond onderzoek in de Amsterdamse wijk De Pijp, bij de kruising van de Ceintuurbaan en Dusartstraat. Bij een schietpartij in het centrum raakten drie mannen gewond. Foto Evert Elzinga/ANP

De vluchtauto die vermoedelijk gebruikt is bij de schietpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp, is in de nacht van donderdag op vrijdag uitgebrand in Amsterdam-Zuid. Dat meldt de politie. De actie, waarbij drie mannen gewond raakten, was een poging tot liquidatie.

De brandweer kreeg rond 01.15 uur een melding dat de auto op de Stadionkade in brand stond. Het gaat om een witte Volkswagen Caddy. Het voertuig is waarschijnlijk in brand gestoken, maar een woordvoerder van de brandweer kan de oorzaak van de autobrand niet bevestigen. Nadat het busje was geblust deed de politie sporenonderzoek, onder meer met een speurhond. De auto is uiteindelijk weggesleept.

Koffiezaak

Een nog onbekende schutter opende donderdagavond het vuur op een groepje mannen in de koffiezaak Today, in de Dusartstraat in De Pijp. Ooggetuigen zeiden tegen AT5 en Het Parool dat de daders in een Volkswagen Caddy kwamen aanrijden. Een man met een helm zou zijn uitgestapt en het vuur hebben geopend op de klanten binnen.

Een van de drie slachtoffers raakte zwaargewond. Bronnen in het criminele milieu zeggen tegen Het Parool dat het gaat om een Pakistaanse Amsterdammer die ‘Saqib’ wordt genoemd. Hij werd meerdere keren in het bovenlichaam geraakt. De andere twee slachtoffers raakten lichtgewond.