Thuiskok

Lamsnacho’s

Als je chefs de opdracht geeft iets met nachos te doen, is er altijd wel iemand die afwijkt. In dit geval is dat Chris Shepherd van restaurant Underbelly in Houston. Deze hapjes worden gemaakt met pani puri’s. Kunt u die niet vinden of heeft u liever nachos, varieer er gerust op los. De labneh kunt u vervangen door uitgelekte Griekse yoghurt of kwark.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 5 minuten rul en bruin, tot het vet eruit loopt. Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak alles al roerend tot het gehakt na 5 minuten vrijwel gaar is en de groenten zacht zijn.

Roer de specerijen, het zout en de azijn erdoor, zet het vuur vrij laag en verwarm alles nog 5 minuten. Roer af en toe.

Meng de labneh, de limoenrasp en het limoensap in een kommetje. Maak een gat boven in elke pani puri. Schep wat van het lamsvlees en een dotje labneh in elk exemplaar. Leg er wat rode ui en koriander op en serveer.