Nederlandse toerist doodgeslagen op Mallorca

De 34-jarige man zou zijn aangevallen door vijf jongeren in de buurt van een benzinestation, in de hoofdstad Palma de Mallorca.

Het vliegveld van Palma de Mallorca.
Het vliegveld van Palma de Mallorca. Foto iStock

Een 34-jarige Nederlander is volgens Spaanse media overleden na een vechtpartij op het Spaanse eiland Mallorca. De man zou zijn aangevallen door vijf jongeren in de wijk Son Ferriol in de hoofdstad Palma de Mallorca.

Het incident zou rond 05.00 uur plaats hebben gevonden in de buurt van een benzinestation, ten noorden van het vliegveld van Palma de Mallorca. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de vechtpartij was. Nadat de Nederlander bewusteloos werd geslagen, zou hij naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hier overleed hij naar verluidt aan zijn verwondingen.

Volgens de lokale krant Diario de Mallorca wordt de zaak door de Spaanse politie behandeld als een moordzaak. Er is nog niemand aangehouden. De Spaanse politie zegt de zaak “de hoogste prioriteit” te geven en is op zoek naar de vijf vermeende daders.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt vrijdagochtend dat er een Nederlander is overleden op Mallorca. Het ministerie staat in contact met de familie, aldus een woordvoerder.