In beeld

Dit zijn de winnende foto’s van de NRC Fotowedstrijd van de maand juni

Lenny Waasdorp wint haar foto 'Jan' de vakjuryprijs van juni, met het thema ‘Leven’. „De fotograaf heeft een goede positie; door de vele details, krijg je echt een kijkje in iemands leven”, luidde het commentaar van de jury. Hatice Dogan wint de publieksprijs. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij, met motivering van de jury.
1. Jan. `Deze foto geeft echt een kijkje in iemands leven door de vele details. Hoe langer je kijkt, hoe meer je opvalt. De fotograaf heeft een goede positie. Je blijft er lang naar kijken, de attributen roepen vragen op.`
Lenny Waasdorp
2. Hallo Wereld. "De posities van de armen en benen zijn mooi. Iedereen reikt naar elkaar toe en alles focust op het gezichtje van het kind."
Jessica Vink
3. Teken van leven. "Het enige teken van leven in de flat. Een originele benadering van het thema."
Jeroen Brokkelkamp
4. "De foto heeft een mooie schaduw, de fotograaf heeft heel goed gekeken. Het jongetje ‘zweeft’ en alles klopt qua compositie. Het is een traditionele vorm van straatfotografie."
Maaike Eijkman
5. Voltooid Leven. "Dit is echt ‘leven’ door dood. De snavel heeft mooi oranje licht. De fotograaf heeft een goede positie genomen."
Jan Hovestreijdt
6. Allerlaatste foto met mama. "Van deze foto stralen emoties en liefde af door de mooie houdingen en blikken. "
Collete Lukassen
7. Overgrootopa & kleinzoon. "Deze foto past goed in het thema door het leven van twee generaties in één beeld. Het laat de kwetsbaarheid van de opa zien, in tegenstelling tot de beweegbaarheid van het jongetje."
Inge
8. "Deze foto is humoristisch en heeft een mooi contrast van donker en licht. Hij is mooi dichtbij genomen en kleurrijk."
Bob Bruyn
9. Live at a concert. "Het laat de schoonheid van drukte zien. Sterk standpunt."
Juul Verheijen
10. Leven of dood. "Deze foto geeft de maakbaarheid in het leven tussen mens of dier mooi weer. De foto van het jachtluipaard is op een goed moment genomen en je vraagt je af wat er daarna gebeurd is?"
Rogier Rombouts
De publieksprijswinnaar: Gedroogde pepers in een Turks dorpje.
Hatice Dogan