In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een stier spring over een groep deelnemers van de jaarlijkse stierenloop in de Spaanse stad Pamplona. De traditie van het stierenrennen is waarschijnlijk ontstaan in de tijd dat het stierenvechten echt populair werd en de enige manier om de stieren vanuit de stallen naar de arena te krijgen was door ze door de straten van de stad te laten rennen, waarna op een gegeven moment mensen besloten om met de stieren mee te gaan rennen. Het stierenrennen in Pamplona werd wereldberoemd door de roman The sun also rises van Ernest Hemingway, waarin hij het beschreef als het feest van de overleving.
Foto Vincent West / REUTERS
Deelnemers van een chilipeper-eetwedstrijd in de Chinese stad Ningxiang. In peper zit de stof capsaïcine, die de receptoren op de tong stimuleert die gevoelig zijn voor hitte en pijn waardoor het branderige gevoel veroorzaakt wordt. Doordat capsaïcine slecht in water oplosbaar is geeft het drinken ervan maar weinig verlichting. Vette dranken als melk helpen beter tegen het brandende effect van de stof. De winnaar van de wedstrijd at overigens vijftig pepers in een minuut.
Foto AFP
Omstanders en brandweermannen bij een passagiersbus in de Iraanse stad Sanandaj die na een aanrijding met een personenauto in brand gevlogen is. Bij het ongeluk kwamen elf mensen om het leven en raakten zeven mensen zwaar gewond.
Foto Mobin Peymankar / EPA
Een man en een jongen in Port-au-Prince rijden langs autobanden die aangestoken werden tijdens de rellen die ontstonden nadat de Haïtiaanse regering een verhoging van de brandstofprijzen had afgekondigd. Na de rellen, die drie dagen duurden en waarbij drie mensen om het leven kwamen, werd de prijsverhoging door de overheid teruggedraaid.
Foto Jean Marc Hervé Abelard / EPA
Door hevige regenval in het westen en zuidwesten van Japan steeg in de stad Kurashiki het waterpeil zo hoog dat deze pony op het dak belandde. Tijdens de regenbui, die ruim drie dagen aanhield, viel op sommige plaatsen net zo veel regen als gewoonlijk in de hele maand juli. Door de zware regenval moesten miljoenen mensen worden geëvacueerd, vielen ruim 170 doden en raakten tientallen mensen vermist.
Foto REUTERS
Een ‘familieportret’ van de leiders en ministers van de NAVO-lidstaten voor aanvang van de NAVO-top in Brussel op 11 juli.
Foto Ludovic Marin / REUTERS
Overstroomde straten in de Nepalese stad Bhaktapur nadat de Hanuman rivier na extreem zware regenval buiten zijn oevers trad.
Foto Navesh Chitrakar / REUTERS
Een diner op 2.000 meter hoogte op de Laojun berg in de Chinese provincie Henan in een poging toeristen te trekken.
Foto AFP
Na de drie dagen durende zware regenval in het westen en zuidwesten in Japan proberen inwoners van de stad Kurashiki samen met de in totaal 74.000 ingezette militairen en reddingswerkers de schade te herstellen. Inmiddels wordt de streek nu al dagen geteisterd door grote hitte en zitten een week na de ramp nog ruim 200.000 huishoudens zonder drinkwater.
Foto EPA
Een Palestijns jongentje in Hebron, op de Westelijke Jordaanoever, draagt zijn stoel tijdens de ontruiming van zijn school door het Israëlische leger.
Foto Mussa Qawasma / REUTERS
Een jongeman naast zijn voor een bruiloft versierde auto in het bijna volledig verwoeste Mosoel. De bruiloft is de eerste die in Mosoel gehouden wordt sinds de bevrijding van de stad, nu een jaar geleden. Op 10 juli 2017 werd de stad, na een negen maanden durende strijd, door het Iraakse leger op IS heroverd.
Foto Zaid AL-Obeidi / AFP
Leden van de Red Arrows Royal Air Force Aerobatic Team vliegen met hun negen BAe Hawks boven Londen richting Buckingham Palace ter viering van het 100-jarig bestaan van de Britse luchtmacht. De Red Arrows is een demonstratieteam van de Britse Royal Airforce en werd opgericht in 1965. Het team, dat beschikt over ongeveer 60 personeelsleden, heeft de beste vliegers ter wereld.
Foto Rose Buchanan / REUTERS
Bier met etiketten die de Finse brouwer Rock Paper Scissors speciaal liet ontwerpen voor de eerste ontmoeting tussen Trump en Poetin. Tijdens de ontmoeting, die op 16 juli a.s. plaats zal hebben in de Finse hoofdstad Helsinki, zal onder andere gesproken worden over de relatie tussen de twee landen en internationale kwesties zoals de oorlog in Syrië en de situatie in de Oekraïne en Noord-Korea.
Foto Aku H'yrynen / AP
Skiresort AfriSki in de bergen van het Afrikaanse Lesotho, dat met de aanleg van het resort een populaire alternatieve wintersportbestemming hoopt te worden. Het resort ligt op 3.222 meter hoogte, heeft een blauwe piste van 11 %, een rode van 33 % en een zwarte piste van 56 % en is alleen tijdens de wintermaanden geopend.
Foto Marco Longari / AFP
Een man probeert een vrouw te troosten bij de begrafenis van de 18-jarige Tamsheel Ahmad Khan. De tijdens protesten door de Indiase politie gedode jongen was een van de drie dodelijke slachtoffers die naast de ruim 120 gewonden vielen. De protesten waren gericht tegen het leger dat enkele dagen daarvoor drie burgers, waaronder een meisje van 16, doodde.
Foto Danish Ismail / REUTERS