Wimbledon

Novak Djokovic en John Isner naar halve finales

De Serviër Novak Djokovic en de Amerikaan John Isner hebben zich geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. Djokovic deed dat voor de achtste keer. De drievoudig kampioen versloeg de Japanner Kei Nishikori in vier sets: 6-3, 3-6, 6-2 en 6-2. Isner (33) won in vier sets van de Canadees Milos Raonic.

Djokovic (31) heeft de topvorm weer te pakken, nu hij eindelijk is verlost van blessureleed. Hij kampte lange tijd met een kwetsuur aan een elleboog en zakte af naar de 21ste plaats op de wereldranglijst.

In Londen sloeg de als twaalfde geplaatste Djokovic zich naar zijn eerste halve finale op een grand slam sinds de US Open van 2016.

De Amerikaan Isner was te sterk voor Raonic: 6-7 (5), 7-6 (7), 6-4 en 6-3. Isner kwam voor deze editie van Wimbledon nooit verder dan de derde ronde. Het servicekanon staat op Wimbledon vooral bekend als de winnaar van het langste duel ooit op het Londense gras. In 2010 duurde de eersterondepartij tegen de Fransman Nicolas Mahut 11 uur en 5 minuten. Isner won de beslissende set destijds met 70-68.

Isner speelt in de halve finale tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de bedwinger van Roger Federer. (ANP)