Media

Comcast overtreft bod van Fox op Sky

Het hoofdkantoor van Sky in het westen van Londen.
Het hoofdkantoor van Sky in het westen van Londen. Foto Lefteris Pitarakis / AP

In de overnamestrijd om het Britse mediabedrijf Sky heeft Comcast zijn bod verhoogd tot 34 miljard dollar. Met zijn bod van 14,75 pond per aandeel gaat het Amerikaanse mediabedrijf 5,4 procent heen over het nieuwe bod van 14 pond dat 21st Century Fox van mediatycoon Rupert Murdoch een dag eerder had uitgebracht. Fox heeft al een belang van 39 procent in Sky. Deze week wordt bekend of Fox toestemming krijgt van de Britse mededingingsautoriteiten om Sky over te nemen, eerder waren er zorgen dat Rupert Murdoch te veel invloed zou krijgen op de Britse media. Nadat het bestuur van Sky zich woensdag achter het bod van Fox had opgesteld, stelde Comcast donderdag dat het de steun heeft van de onafhankelijke bestuurders van Sky. De strijd om Sky maakt onderdeel uit van een grotere overnamestrijd rond 21th Century Fox, waarbij Comcast het gevecht is aangegaan met Disney. (NRC)