Serena Williams gaat tiende Wimbledon-finale spelen

Ze kan zaterdag haar achtste titel winnen. Om dat te doen moet ze winnen van de Duitse Angelique Kerber.

Williams tijdens de partij tegen Görges
Williams tijdens de partij tegen Görges Foto Glyn Kirk/AFP

Serena Williams heeft zich donderdag voor de tiende keer in haar tennisloopbaan geplaatst voor de finale van Wimbledon. De 36-jarige Amerikaanse had in de halve finale weinig moeite met Julia Görges: het werd 6-2, 6-2.

Tot in de vijfde game van de eerste set ging het gelijk op tussen Görges en Williams, die het Londense grandslam vorig jaar miste omdat ze toen in verwachting was van haar eerste kind. Bij een voorsprong van 3-2 brak Williams haar Duitse tegenspeler twee keer, waarmee ze de eerste set binnen had.

In het tweede bedrijf liep Williams dankzij alweer een break uit naar een 5-3-voorsprong. Ze mocht serveren voor de wedstrijd, maar liet die kans liggen: Görges brak terug en kwam op 5-4. Op de servicegame van de Duitse sloeg Williams vervolgens echter alsnog toe.

Kans op achtste titel

Williams kan zaterdag haar achtste Wimbledon-titel winnen. Ze won het toernooi voor het laatst in 2016. Haar opponent in de finale was toen Angelique Kerber - precies de tennisster die ze nu ook tegenover zich vindt. Kerber versloeg eerder op de dag haar tegenstander Jelena Ostapenko (21) uit Letland met 6-3 en 6-3.

Kerber had maar 67 minuten nodig om haar tweede Grand Slam-finale in drie jaar te behalen. Al in de eerste set brak ze twee keer de servicebeurt van haar jonge tegenstander. Knap, omdat Ostapenko tot aan donderdag nog geen set had verloren tijdens deze editie van Wimbledon. Ook in de tweede set brak ze Ostapenko twee keer. Pas bij het eerste match point lukte het de Letse om dat terug te doen bij Kerber.