VMBO-rel

Postema stapt op als PvdA-fractieleider in Eerste Kamer

André Postema stopt als fractieleider van de PvdA in de Eerste Kamer. Hij blijft senator. Zijn opvolger wordt na de zomer bekend. Vicevoorzitter Esther-Mirjam Sent neemt zolang zijn taken waar. Postema kwam in opspraak door misstanden in de schoolexamens van VMBO Maastricht. Hij is bestuursvoorzitter van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Door bestuurlijke chaos in de scholengemeenschap in Maastricht zakten 354 leerlingen voor hun examen. In een verklaring stelt Postema dat er geen relatie is tussen zijn rol als volksvertegenwoordiger en zijn bestuursfunctie. Niettemin ‘ervaart’ hij dat zijn fractievoorzitterschap „momenteel ter discussie staat, ook in de fractie”. Vorige week maakte PvdA-Kamerlid Liliane Ploumen per abuis openbaar dat ze vond dat Postema weg moest. (NRC)