Vijf kinderen gewond na omvallen springkussen in Emmen

Het metershoge springkussen werd gebruikt als stormbaan. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de vijf kinderen er aan toe zijn.

Het springkussen op de foto is niet het toestel dat is omgevallen in Emmen.
Het springkussen op de foto is niet het toestel dat is omgevallen in Emmen. Foto Robin Utrecht/ANP

Bij een winkelcentrum aan de Houtweg in Emmen is woensdagmiddag een groot springkussen omgevallen. Daarbij zijn zes kinderen gewond geraakt. Vijf van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie aan NRC. Hierbij is ook een traumahelikopter ingezet. Het is niet bekend hoe ernstig de kinderen er aan toe zijn en om welke leeftijden het gaat.

Op het moment dat het luchtkussen omviel, waren er meerdere kinderen op aan het spelen. Het is nog onduidelijk hoe het springkussen, een opblaasbare stormbaan van ongeveer acht meter hoog, kon omvallen. De politie kan niet bevestigen of dit door de wind of het gewicht van de kinderen is gebeurd.

Twitter avatar POL_Stulen Wijkagent Angelslo Ter plaatse geweest met collega Prins bij ernstig ongeluk met luchtkussen in Emmerhout. Samen met brandweer ambulance en collega’s dubbelcheck gedaan of er nog meer slachtoffers onder lagen. Helaas meerdere kinderen gewond geraakt en naar ziekenhuis. https://t.co/kydCI5QNjP

Festival

Het springkussen was onderdeel van kinderfestival ‘Mini Summersplash’ dat woensdag werd georganiseerd in het centrum van Emmen. Daarbij waren meerdere springkussens opgetuigd voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.