Tweede verdachte aangehouden aanslag Panorama

Panorama schrijft dat de informatie over de tweede verdachte “summier” is, maar dat het mogelijk om de schutter gaat.

Foto Robin Utrecht/ANP

De politie heeft deze week een tweede verdachte aangehouden in verband met de aanslag met een raketwerper op de redactie van Panorama. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam.

Panorama schrijft dat de informatie over de tweede verdachte “summier” is, maar dat het mogelijk om de schutter gaat. De eerste verdachte werd direct na de aanslag, ongeveer twee weken geleden, opgepakt. Het ging om een 41-jarige lokale leider van motorbende Caloh Wagoh. Panorama identificeert hem als Richard Z., afkomstig van de Woerdense afdeling van de motorclub. Het is onduidelijk of de tweede verdachte ook banden heeft met de club.

Lees ook: Een van de verdachten van de liquidatie van Reduan B., is net als de verdachte van de aanslag op de redactie van Panorama lid van motorclub Caloh Wagoh Triad.

Het pand van Pijper Media, waarin ook de redactie van Panorama gevestigd is, werd eind juni beschoten met een antitankwapen. De gevel van het pand raakte beschadigd, maar er vielen geen gewonden. Volgens Panorama-hoofdredacteur Peter van de Kraats is het aannemelijk dat zijn redactie doelwit van de aanval was, aangezien er in Panorama regelmatig berichten over de georganiseerde misdaad verschijnen. Eind juni volgde een aanval op het pand van de Telegraaf, ook in Amsterdam. Het is nog onduidelijk of er een link bestaat tussen de aanslagen.