Reclamebureau

Reclametycoon Sorrell neemt MediaMonks over

Het Nederlandse reclamebureau MediaMonks is overgenomen door het investeringsvehikel van de bekende Britse reclameman Martin Sorrell. S4 Capital betaalt naar verluidt 300 miljoen euro, schrijft The Guardian. De overname is saillant aangezien de voormalige werkgever van Sorrell, WPP, ook interesse had. De Brit stapte half april op bij ’s werelds grootste reclameconcern – dat hij 33 jaar geleden had opgericht – omdat hij verdacht werd van misstappen. Voordat het onderzoek intern werd besproken verliet de 73-jarige Brit het bedrijf. Eind mei richtte hij S4 Capital op om een nieuw reclame-imperium op te bouwen. MediaMonks is zijn eerste aankoop. Het bedrijf, dat tien wereldwijde vestigingen heeft en een hoofdkantoor in Hilversum, is goed voor een jaaromzet van ongeveer 110 miljoen euro. Opdrachtgevers zijn onder andere Adidas, Amazon en KFC. (NRC)