Mariniers

Grond onder nieuwe kazerne Vlissingen ernstig vervuild

Het terrein van de nieuw te bouwen marinierskazerne in Vlissingen is ernstig vervuild. Er zijn giftige stoffen als cyanide, arseen en benzeen aangetroffen, evenals asbest en zware metalen. Dat melden onderzoekswebsite Follow the Money(FTM) en tv-programma EenVandaag, op basis van vertrouwelijke rapporten en interne documenten van Defensie. Volgens het ministerie zijn de onderzoeken naar de vervuilde bodem in Vlissingen openbaar en bekend. „We zoeken nog uit welke informatie is gedeeld met de Tweede Kamer”, zegt een woordvoerder. De onthulling legt extra druk op de geplande verhuizing van het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen. Veel mariniers willen niet verhuizen. Enkele tientallen zijn om die reden uit dienst getreden. (NRC)