Hoogeveen

Openbaar Ministerie in hoger beroep in zaak-Sharleyne

Foto Sake Elzinga

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak-Sharleyne. Het ziet voldoende overtuigend bewijs dat de moeder van de 8-jarige Sharleyne schuldig is aan de dood van haar dochter. De rechtbank in Assen sprak de 28-jarige Heleen J. maandag vrij van doodslag. Sharleyne viel in juni 2015 ’s nachts van de tiende verdieping van een flat in Hoogeveen. Volgens de rechters is onduidelijk of sprake is van een levensdelict, een ongeluk of zelfdoding. Er zijn geen getuigen die het meisje hebben zien vallen en deskundigen die het letsel van Sharleyne hebben beoordeeld, zijn het niet met elkaar eens over de oorzaak. Het OM had 10 jaar cel geëist. Het stapt nu naar het hof omdat de rechtbank op veel bewijs niet is ingegaan, aldus het OM. (NRC)