Cristiano Ronaldo voor 112 miljoen euro van Real Madrid naar Juventus in Turijn

Dus het was toch geen verspreking. Na afloop van de Champions Leaguefinale zei Cristiano Ronaldo dat het „mooi was om bij Real te spelen”. Sindsdien hielden de geruchten over een vertrek van de Portugese voetballer niet meer op – zeker niet toen Spaanse media meldden dat de afkoopsom van 1 miljard euro zou zijn verlaagd tot ruim 100 miljoen euro om een door Ronaldo gewenst vertrek mogelijk te maken. Dinsdagavond maakte Real Madrid bekend dat de aanvaller de club verruilt voor het Juventus, dat naar verluidt 112 miljoen euro betaalt voor Ronaldo. Hij tekent voor vier jaar bij de Italiaanse kampioen. In een verklaring toonde Real zich dankbaar voor de tijd dat de Portugees bij de club gespeeld heeft: „Voor Real Madrid zal Cristiano Ronaldo altijd een van de grote symbolen zijn en een uniek voorbeeld voor de toekomstige generaties.”

In een brief uit Ronaldo zijn dankbaarheid. Dankzij Real Madrid heeft hij „op een unieke manier van voetbal genoten”, schrijft hij. „Deze jaren bij Real Madrid, en in deze stad, waren mogelijk de gelukkigste van mijn leven.”

Ronaldo kwam in 2009 voor 94 miljoen euro over van Manchester United. In negen seizoenen groeide hij uit tot een van de succesvolste voetballers. In zijn tijd bij Real werd Ronaldo vier keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Ook won hij met de Spaanse club, waarvoor hij in 450 wedstrijden 438 goals maakte, vier keer de Champions League, waarvan de laatste drie op rij. Niemand heeft zoveel doelpunten in de Champions League op zijn naam als Ronaldo: 120.