Thuiskok

Tortillachips

We beginnen met de basis, zelf tortillachips maken. Dat is heel eenvoudig. Met deze chips kunnen we de rest van de week variëren.

Hieronder leest u hoe u gefrituurde chips maakt. Heeft u liever chips uit de oven, verwarm dan de oven op 200 graden en bak de chips goudbruin in zeven minuten, draai ze om en bak ze nog eens vijf minuten.

Snijd elke tortilla in 6 punten. Verhit 3-5 cm olie in een braadpan of wok op middelhoog vuur tot 190 graden (gebruik een frituurthermometer en zorg ervoor dat de olie deze temperatuur handhaaft).

Frituur de tortillapunten in porties van 10 en houd ze in beweging met een schuimspaan tot na ongeveer 1 minuut de randen net bruin beginnen te kleuren. Keer de chips om en frituur ze in nog 1 minuut knapperig en licht goudbruin. Schep de chips op een met keukenpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout naar smaak en laat ze 2-3 minuten uitlekken. Herhaal dat met de overige tortillapunten en controleer de olietemperatuur tussen de porties door. Gebruik de chips direct of laat ze tot kamertemperatuur afkoelen en bewaar ze maximaal 1 dag in een goed gesloten trommel.