Voortvluchtig

Veroordeelde captain No Surrender opgepakt in Duitsland

Corin Denis, een van de captains van motorclub No Surrender, is zaterdag aangehouden in Frankfurt. De rechtbank in Den Bosch had hem begin dit jaar veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor deelname aan een criminele organisatie (niet de motorclub). Hij was volgens de rechter onder meer betrokken bij de productie van xtc en speed. Denis had zichzelf moeten melden, maar sloeg op de vlucht. Justitie verwacht dat hij „binnenkort” wordt overgedragen aan Nederland. De veroordeling van Denis vloeit voort uit onderzoek rond verhuurbedrijf Party King. Dat bleek een dekmantel voor productie van en handel in cocaïne, xtc, mdma, speed en andere synthetische drugs. Het politieonderzoek leidde tot aanhouding van ruim vijftig verdachten en veroordeling van een aantal tot celstraffen tot tien jaar. (NRC)