Vliegtuig ontruimd op Eindhoven Airport vanwege valse dreigbrief

De marechaussee deed met een speurhond onderzoek naar mogelijke explosieven na een dreigbrief.

Foto ANP

De marechaussee heeft maandagavond een vliegtuig op Eindhoven Airport ontruimd nadat een dreigbrief was aangetroffen. Even na half twaalf meldde de marechaussee “geen bijzonderheden” te hebben gevonden en daarmee was het onderzoek gesloten. Het leek te gaan om een vals alarm.

Twitter avatar Marechaussee Koninklijke Marechaussee Onderzoek door speurhond Marechaussee in vliegtuig Eindhoven Airport is klaar.
Geen bijzonderheden gevonden!
Alle afzettingen worden zo snel mogelijk opgeheven.

Nadat de brief was aangetroffen, werd met een speurhond naar mogelijke explosieven gezocht. Volgens het Eindhovens Dagblad was sprake van een bommelding, een woordvoerder van de marechaussee wilde niet meer kwijt dan dat het een brief betrof “met een dreigende tekst”.

Het toestel bleef tijdens de melding staan bij de vertrekhal. Omroep Brabant meldde dat het ging om een vlucht van Ryanair naar de Schotse stad Edinburgh die om 20.10 uur had moeten vertrekken. Volgens de marechaussee zouden alle afzettingen zo snel mogelijk worden opgeheven.

Twitter avatar Marechaussee Koninklijke Marechaussee Marechaussee onderzoekt dreiging op Eindhoven Airport. Vliegtuig ontruimd. Meer informatie volgt.

Eindhoven Airport schreef op Twitter dat geen vluchten zouden vertrekken “totdat meer bekend is over de situatie”. Uiteindelijk werden meerdere vluchten vertraagd, omdat de toestellen niet direct mochten doorrijden naar de aankomsthal. Enkele vluchten werden geannuleerd en andere werden omgeleid via Schiphol. Een reiziger deelde op Twitter beelden van passagiers die maandagavond waren gestrand: