Recensie

Recensie Film

Grappen over onthaarde billen halen vaart uit ‘Show Dogs’

‘Show Dogs’, de nieuwe film van Raja Gosnell (‘Scooby Doo’, ‘De Smurfen’), heeft echt helemaal niets om het lijf.

Live action en animatie zijn wel vaker gemixt in films: denk aan Mary Poppins of Who Framed Roger Rabbit?. Maar het zag er nog nooit zo slecht uit als in Show Dogs, de nieuwe film van Raja – Scooby Doo, De Smurfen – Gosnell. Dat ligt nog niet eens aan de animaties, maar aan de vlakke belichting waardoor alles er net zo plat uitziet als een tv-serie uit de jaren zeventig. En zo valt het des te meer op dat ook het verhaaltje – politiehond Max gaat undercover bij een schoonheidswedstrijd om een babypanda te redden – echt helemaal niets om het lijf heeft.

De vaart zit erin, maar de grappen trappen op de rem. De ene helft van de slapstick is op de jonge doelgroep gericht, de andere op hun ouders. De gruwelijkste grap is waarschijnlijk het gesprek dat zich na afloop van de film afspeelt tussen beide generaties: „Pap, waarom moest die hond zijn billen laten ontharen en waarom moeten ze bij die wedstrijd aan zijn – vul favoriete kinderwoord voor piemel in – zitten?” Alleen naar toe gaan als je dat gesprekje met je kind wilt voeren dus. Of als je heel graag een schattige waggelpanda wilt zien.