24 doden bij treinongeluk in Turkije

De trein ontspoorde na hevige regenval. 124 slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Hulpverleners zijn aanwezig op de plek van het ongeluk.
Hulpverleners zijn aanwezig op de plek van het ongeluk. Foto Osman Orsal/Reuters

Bij een treinongeluk in het noordwesten van Turkije zijn zondag 24 mensen om het leven gekomen. 124 gewonden werden opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt de Turkse vicepremier Recep Akdag maandag, aldus persbureau Reuters.

Het ongeluk gebeurde toen de trein ontspoorde na hevige regenval. De trein was onderweg van Edirne, aan de grens met Griekenland, naar Istanbul. Aan boord waren 361 mensen. De reddingsoperatie werd maandagochtend afgrond, zo liet Akdag weten.

De trein was zondag onderweg van Edirne naar Istanbul.

Volgens de minister van Transport Ahmet Arslan hadden zeven andere treinen eerder op de dag hetzelfde traject afgelegd. De regering heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de oorzaak. Het is het dodelijkste treinongeluk in veertien jaar. In 2004 kwamen 41 mensen om het leven nadat een hogesnelheidstrein ontspoorde.