Over het IJ

Het ruwe beton, de verweerde metalen installaties en de nabijheid van water geven het Over het IJ Festival in Amsterdam-Noord een bijzondere, industriële uitstraling. Het is er goed toeven voor jonge, aanstormende theatermakers. Voorstellingen die eerder op Oerol of Karavaan (Alkmaar) speelden, zoals Via Berlin en Project Wildeman, zien er in die omgeving weer heel anders uit.

Het programma belooft bijzondere ervaringen en thema’s. Zoals Reverse van Johannes Bellinkx: een geluidswandeling waarin je wordt uitgenodigd je over te geven aan een andere manier van bewegen: achteruit lopen. En in PoroCity van Andrea Bozic & Julia Willms leiden twee performers je al wandelend langs een labyrint van ruimtes. Safe Zone van Hilde Tuinstra onderzoekt de veiligheidsindustrie en hoe wij ons tegen angst kunnen weren. Vijf onderdelen zijn gratis toegankelijk en er is ook een familieprogramma.

Over het IJ Festival, van 13 t/m 22 juli in Amsterdam-Noord