Podcast

NRC Haagse Zaken #39: Stars, stripes en Hollandse nuchterheid

De ‘no’ waarmee premier Rutte de Amerikaanse president Donald Trump interrumpeerde tijdens zijn bezoek aan het Oval Office werd groot nieuws. Wat deze twee landen hebben afgesproken een stuk minder. In Haagse Zaken hoor je wat het betekent als een premier wordt uitgenodigd, en wat het een land kan opleveren.

Guus Valk, Mark Kranenburg en Petra de Koning brachten alle drie, samen met een Nederlandse premier, een bezoek aan een Amerikaanse president in het Oval Office. In aanloop naar het bezoek van minister-president Rutte aan president Trump spraken Petra en Lamyae de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken waarin je alles hoort over de dividendbelasting.

Productie Henk Ruigrok.