Hamilton start voor thuispubliek van pole, Verstappen van plek vijf

Vettel en Räikkönen zetten in hun Ferrari’s respectievelijk de tweede en derde tijd neer.

Lewis Hamilton viert zijn pole position.
Lewis Hamilton viert zijn pole position. Foto Matthew Childs/Reuters

Max Verstappen start zondag tijdens de grand prix van Groot-Brittannië vanaf de vijfde plek. Pole position ging naar Louis Hamilton. Hij zette voor zijn thuispubliek de beste tijd neer tijdens de kwalificatie. Zijn voorsprong op de nummer twee, Sebastian Vettel, was 44 duizendste van een seconde, als ware het een eerbetoon aan zijn startnummer.

Hamilton heeft direct achter zich twee Ferrari’s: Kimi Räikkönen start van plaats drie. Bottas kwalificeerde zich als vierde. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo zette de zesde tijd neer.

Het is voor Lewis Hamilton de vijftigste keer dat hij in een Mercedes van pole position start. Vijf keer eerder deed hij dat op Silverstone. De Engelsman staat in het klassement één punt achter op de huidige leider, Sebastiaan Vettel.

Max Verstappen staat ook in die ranglijst eveneens op de vijfde plek, op 53 punten afstand. Overigens zette hij vorige week in Oostenrijk eveneens de vijfde tijd neer in de kwalificatie. Die race won hij uiteindelijk.