Drie tieners aangehouden voor bommelding Abe Lenstra Stadion

Het ging volgens de politie om een “uit de hand gelopen grap”. Het stadion werd woensdag uit voorzorg afgezet.

Het Abe Lenstra Stadion werd woensdag afgezet nadat er een bommelding was gedaan. Zaterdag bleek het om een uit de hand gelopen grap van drie tieners te gaan.
Het Abe Lenstra Stadion werd woensdag afgezet nadat er een bommelding was gedaan. Zaterdag bleek het om een uit de hand gelopen grap van drie tieners te gaan. Foto Siese Veenstra/ANP

De politie heeft drie tieners aangehouden voor het doen van een bommelding bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Volgens de politie gaat het om een een uit de hand gelopen grap. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en een jongen van 13 jaar uit het zuiden van het land.

Een medewerker van het stadion kreeg dinsdagmiddag een telefoontje met de mededeling dat de volgende dag een bom in het stadion zou ontploffen. De politie startte een onderzoek en zette uit voorzorg het stadion af. Er werden speurhonden en een bomverkenner ingezet maar er werd niets gevonden. Volgens de politie zorgde de bommelding voor hinder omdat “een groot gebied werd afgezet”. Een school bleef gesloten en meerdere bedrijven konden niet open.

Directeur Luuc Eisenga van voetbalclub sc Heerenveen reageert via Twitter opgelucht. “Gelukkig snel opgelost,” schrijft hij. Het Openbaar Ministerie moet nu bepalen of er stappen worden ondernomen tegen de jongens.

Twitter avatar LuucEisenga Luuc Eisenga Gelukkig snel opgelost… veiligheid voor alles en bovendien: van de mooiste club blijf je af! https://t.co/lxInKR6fob