In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een migrant uit Niger houdt zich met haar kind schuil onder een gebouw in Algerije. Bijna 100.000 migranten uit sub-Sahara zijn de afgelopen jaren naar Algerije gekomen om daar de oversteek naar Europa te maken.
Foto Ryad Kramdi/AFP
Premier Rutte lunchte deze week met zijn Britse ambtgenoot Theresa May. De twee regeringsleiders bespraken onder meer de Brexit.
Foto Koen van Weel/ANP
In de Chinese regio Sichuan regent het hevig de laatste weken. Dit is een luchtfoto van het overstroomde platteland bij Chengdu.
Foto Reuters
Nieuwbakken Amerikaanse burgers vieren hun naturalisatie in de bibliotheek van New York.
Foto Shannon Stapleton/Reuters
Afgelopen week was het Onafhankelijkheidsdag in de VS, the Fourth of July. Vuurwerk werd afgestoken in onder meer hoofdstad Washington D.C.
Foto Evan Vucci/AP
Voetballers van het Japanse voetbalelftal worden bij thuiskomst verwelkomd door fans na de uitschakeling in de achtste finale tegen België (2-3 verlies).
Foto Reuters
De Amerikaanse tenniser Tennys Sandgren serveert in de wedstrijd tegen de Serviër Novak Djokovic tijdens de eerste ronde van Wimbledon. Djokovic kwam geen moment in de problemen en won in drie sets met 6-3, 6-1 en 6-2.
Foto Oli Scarff/AFP
Mensen zoeken de zon op in Londen tijdens de lunchpauze. Ook de Britse hoofdstad is het al een tijdje goed warm.
Foto Tolga Akmen/AFP
Als protest tegen het migratiebeleid in de VS hebben demonstranten in de stad Indianapolis een beeld van Jezus, Maria en Josef in een kooi gezet.
Foto Reuters
De Duitse bondskanselier Angela Merkel tijdens een vergadering in het Duitse parlement.
Foto Filip Singer/EPA
In Wit-Rusland werd deze week de Onafhankelijkheidsdag gevierd. Een vrouwelijk compagnie wacht op de militaire parade in hoofdstad Minsk.
Foto Maxim Malinovsky/AFP
De Braziliaanse aanvaller Neymar viert zijn goal samen met middenvelder Paulinho in de achtste finale op het WK tegen Mexico (2-0 voor Brazilië).
Foto Fabrice Coffrini/AFP
Een Italiaanse politieagent valt van zijn paard tijdens een parade voorafgaand aan de paardenrace in Siena.
Foto Stefano Rellandini/Reuters
De Spaanse tennisser Rafel Nadal tijdens de eerste ronde van Wimbledon tegen de Israëliër Dudi Sela. Nadal won in drie sets, 6-3, 6-3, 6-2.
Foto Toby Melville/Reuters
Modellen presenteren creaties van de Libanese ontwerper Elie Saab tijdens de modeweek in Parijs.
Foto Christophe Petit Tesson/EPA
Een Jemeniet staat achter een gordijn tijdens een diploma-uitreiking in hoofdstad Sanaa. Volgens verschillende rapporten stijgt de geletterdheid de laatste jaren in het Arabische land.
Foto Yahya Arhab/EPA