Aramco

‘Voorbereidingen beursgang Saoedisch oliebedrijf gestaakt’

De beursgang van het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco gaat mogelijk toch niet door. Volgens bronnen rondom het proces zijn de voorbereidingen stilgelegd, schreef The Wall Street Journal vrijdag. „Iedereen is er vrijwel zeker van dat het niet meer gaat gebeuren”, zo vat een hooggeplaatste medewerker van Aramco de stemming samen. De regering in Riad werkt al twee jaar aan een beursgang van Aramco, in een poging minder afhankelijk te worden van olieopbrengsten. Het voornemen is om 5 procent van de aandelen te verkopen, wat ongeveer 100 miljard dollar (85 miljard euro) aan kapitaal moet opleveren. De beursgang van Aramco zou daarmee met afstand de grootste ooit zijn. Tot nu toe komt die eer toe aan het Chinese internetbedrijf Alibaba. (NRC)