Zomerpech: wakker worden met anderhalve oordop

Deze zomer: klein (en iets groter) vakantieleed.

Iedereen kent wel een snurker. Ze pruttelen en schrapen. Ademen te diep, of juist kort en schokkerig. Zo ook de moeder van Mounia Elfassih (40). Daarom neemt zij niet alleen een badlaken en zonnebrand mee op vakantie, maar ook dikke, oranje oordoppen.

De Limburgse Elfassih gaat ieder jaar met haar moeder naar Kreta, waar haar broertje een lounge bestiert. Zo ook vorige zomer.

Op een avond komt Elfassih niet in slaap door het gesnurk. Ze drukt haar oordopjes dieper in haar oor, maar nog steeds hoort ze het geluid. Ze duwt het schuimrubber zo ver in haar oren tot ze niets meer hoort en valt in slaap.

De volgende ochtend merkt ze dat het geluid in één oor gedempt klinkt. Ze laat haar blik vallen op de plek waar ze haar oordopjes neerlegde. Van de twee die ze een dag eerder in haar oren drukte, is nog maar anderhalf over. Een is op de helft doorgescheurd. „Fuck.”

Elfassih kan het rubber zelf niet zien en haar moeder durft niet met een pincet in haar oor te pulken dus ze besluiten naar de apotheek te gaan.

De apotheker kijkt de vrouwen met grote ogen aan. „I can’t help you, dat is te gevaarlijk”, zegt hij. „U moet meteen naar het ziekenhuis.” Elfassih probeert hem over te halen, maar hij is onvermurwbaar dus ze stappen in de auto naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Lees ook: Pech op vakantie? Geluk hebben is prettiger, maar pechverhalen zijn het fijnst om te vertellen

Na anderhalf uur in de wachtkamer meldt een jonge arts zich. Hij neemt de vrouwen mee naar een kleine, open behandelruimte. In plaats van een pincet, kiest hij voor een schaartje en gaat daarmee Elfassihs oor in. „Ik hoorde hoe hij knipbeweginkjes maakte. Er vielen stukjes van het oordopje op de grond.”

Na een minuut of vijf verwisselt hij het instrument voor een verbandschaartje. Hij probeert het restant van het oordopje vast te pakken, maar deze is ongrijpbaar geworden door het geknip.

Zijn derde keus valt toch op het pincet. Hij steekt het in haar oor en pakt het oranje propje vast. Binnen enkele seconden voelt ze het oordopje eindelijk losschieten. Opgelucht en met lege oren verlaten Elfassih en haar moeder het ziekenhuis.

Ook dit jaar reisden de vrouwen naar Kreta. Met nieuwe oordopjes in haar tas was Elfassih klaar voor de vakantie met haar moeder. Om het zekere voor het onzekere te nemen, verplaatste ze haar bed deze zomer naar de woonkamer. „Dat ligt toch een stuk rustiger.”

NRC zoekt deze zomer pechverhalen tijdens vakanties. Stuur uw pechfoto met korte uitleg naar zomerpech@nrc.nl of deel hem op Instagram met #nrczomerpech. Zie ook nrc.nl/zomerpech