WK voetbal

Maradona biedt zijn excuses aan

Diego Maradona heeft zich bij de FIFA verontschuldigd voor de harde kritiek die hij leverde op de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger, na diens optreden in de achtste finale tussen Colombia en Engeland afgelopen dinsdag. „Ik heb weliswaar vaak een andere mening dan de arbitrage, dat neemt niet weg dat ik veel respect heb voor deze mensen”, aldus de Argentijn, die zich met name richtte tot voorzitter Gianni Infantino. Maradona had onder meer de beslissing van Geiger de Engelsen een strafschop te geven een soort beroving genoemd. De FIFA had daar onmiddellijk op gereageerd. ,,We betreuren het zeer dat een speler die geschiedenis heeft geschreven dit soort dingen zegt.” Maradona is als gast in Rusland en viel al meermaals op door zijn gedrag. (ANP)