Wimbledon

Haase kan niet verrassen tegen Australiër Kyrgios

De aftocht van Robin Haase na zijn verlies tegen Nick Kyrgios.Foto Andrew Boyers/Reuters
De aftocht van Robin Haase na zijn verlies tegen Nick Kyrgios.Foto Andrew Boyers/Reuters

Robin Haase is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. Hij verloor met 6-3, 6-4 en 7-5 van de Australiër Nick Kyrgios, de nummer 18 van de wereld. Haase, 43ste van de wereld, was realistisch. „Ik maakte te veel foutjes.” Haase won voor het laatst in 2008 op een grand slam van een toptwintigspeler, toen tegen Ivan Ljubicic op de Australian Open. Verrassend was de uitschakeling in de tweede ronde van de Kroaat Marin Cilic. De finalist van vorig jaar – Roger Federer was toen te sterk – verloor donderdag na een voorsprong van 2-0 in sets in een vijfsetter van de Argentijn Guido Pella: 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 en 7-5. De partij was woensdag afgebroken vanwege regen. Bij de vrouwen verloor titelverdedigster Garbiñe Muguruza in de tweede ronde verrassend in drie sets van de Belgische Alison van Uytvanck: 5-7 6-2 6-1.Vrijdag speelt Kiki Bertens tegen Venus Williams. (NRC)