Verenigde Staten

Trump aanvaardt ontslag milieuchef Scott Pruitt

Scott Pruitt, het omstreden hoofd van het Amerikaanse milieuagentschap EPA, heeft zijn ontslag ingediend. Dat meldt president Donald Trump op Twitter. Pruitt lag al tijden onder vuur vanwege beschuldigingen van corruptie. Trump zegt het ontslag van Pruitt te hebben aanvaard. Vanaf maandag wordt hij opgevolgd door EPA-onderdirecteur Andrew Wheeler. Trump schreef dat Pruitt zijn werk „voortreffelijk” had gedaan en bedankte hem voor zijn inspanningen. Pruitt kreeg direct bij zijn aantreden in 2017 kritiek, omdat de klimaatscepticus stelde dat de mens nauwelijks verantwoordelijk is voor klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Daarmee ging hij in tegen de consensus bij meer dan 95 procent van de klimaatwetenschappers. (NRC)