Thuiskok

Gevulde konijn met olijven

Aan het einde van de week hebben we nog tijd voor iets ongewoons: konijn. In Nederland zie je het niet vaak, maar in zuidelijke Europese landen is het vrij normaal om ermee te koken. En het wordt er alleen maar beter op als je goede olijven en wat cognac erbij gebruikt.

Verhit de oven tot 160 graden (stand 3). Leg het konijn op een vel bakpapier. Snijd de lever in blokjes. Snijd de helft van de olijven klein en meng met het broodkruim, de lever, de cognac en de dragon. Bestrooi het met zout en voeg de hele olijven toe. Wrijf de stukken konijn met het olijvenmengsel in. Rol het vlees vanaf de korte zijde met behulp van het bakpapier op, bind het stevig op met keukengaren.

Verhit de olie in een grote braadslee, voeg de knoflooktenen, de tijm en het vlees toe en bak het vlees rondom bruin. Giet de wijn erbij en laat hem verdampen. Zet de braadslee 45 minuten in de oven. Snijd het konijn in plakken, garneer met dragon en zet op tafel met het gezeefde braadvocht. Lekker met gebakken topinamboers, gestoomde nieuwe aardappels en courgettes.