Verenigd Koninkrijk

Onrust om twee zieken door ‘onbekende substantie' in de buurt van Salisbury

Foto Tony Kershaw / EPA

Britse antiterreureenheden zijn woensdagmiddag ingeschakeld bij onderzoek naar een incident bij de stad Salisbury. Twee mensen werden in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen na in aanraking te zijn gekomen met een ‘onbekende substantie’. De twee werden zaterdag bewusteloos aangetroffen in Amesbury, gelegen op zo’n 15 kilometer van Salisbury. In laatstgenoemde stad werden in maart de Russische oud-dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia vergiftigd met zenuwgas. Aanvankelijk werd gedacht dat het tweetal harddrugs had gebruikt, maar woensdagochtend werd ineens gesproken van een ‘onbekende substantie’. Woensdagavond was nog niet duidelijk waarmee de twee in aanraking kwamen. (NRC),