Topman Thyssenkrupp dient ontslag in na fusie

Heinrich Hiesinger loodste Thyssenkrupp nog geen week geleden door een fusie met Tata Steel.

Thyssenkrupp-topman Heinrich Hiesinger
Thyssenkrupp-topman Heinrich Hiesinger Foto Thilo Schmuelgen / Reuters

Topman Heinrich Hiesinger van het Duitse staalbedrijf Thyssenkrupp heeft donderdag zijn ontslag ingediend. Dat meldt Bloomberg, dat de ontslagverklaring van Hiesinger heeft ingezien. Nog geen week eerder loodste de topman zijn onderneming door een fusie met het Nederlandse Tata Steel.

Hiesinger lag al langer onder vuur onder aandeelhouders. Sinds hij het concern overnam in januari 2011 heeft Thyssenkrupp circa 30 procent van zijn waarde verloren. Ook de fusie met Tata Steel werd slecht ontvangen bij veel investeerders. Komende vrijdag komt het bestuur van Thyssenkrupp bijeen om Hiesingers ontslagverzoek te bespreken.

Lees ook: Hoe Nederland lobbyde voor het hoofdkantoor van Tata/ThyssenKrupp

Fusie

Thyssenkrupp en Tata Steel kwamen afgelopen vrijdag de fusie tot een 50/50 joint venture overeen, nadat de bedrijven al sinds 2016 hadden aangegeven te willen fuseren. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf, dat de naam ThyssenKrupp Tata Steel krijgt, komt in IJmuiden te staan.

Hiesinger verdedigde de deal maandag nog. Officieel moet de fusie nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie, maar Thyssenkrupp neemt aan dat dit lukt.