Reorganisatie

RTL schrapt 85 banen als onderdeel koerswijziging

RTL Nederland gaat 85 banen schrappen. De ontslagen maken deel uit van een al eerder aangekondigde reorganisatie, heeft het mediabedrijf woensdag in een persbericht bekendgemaakt. Ook begin volgend jaar volgen er waarschijnlijk nog ontslagen.

In totaal moeten 44 werknemers met een vast contract weg, laat een woordvoerder van RTL weten. Bij de overige banen gaat het om personeel met een tijdelijk contract of vacatures die nog open stonden. Bij RTL werken ruim achthonderd mensen. De ontslagen zijn het gevolg van een koerswijziging die RTL in april aankondigde. Het mediaconcern zei zich meer op de consument te willen richten. Dat houdt onder meer in dat onlinediensten Videoland en RTL XL worden samengevoegd tot één platform. (NRC)