IRan

Rouhani: minder meewerking atoominspecties is een optie

De Iraanse president Rouhanis waarschuwde woensdag dat het land zijn medewerking met het internationaal atoomagentschap (IAEA) zou kunnen terugschroeven. Hij gaf de Amerikaanse president Donald Trump van ‘deze nieuwe situatie’ de schuld. Trump trok de VS op 8 mei terug uit het nucleair akkoord met Iran. „Irans nucleaire activiteiten zijn altijd voor vreedzame doeleinden geweest, maar het is Iran dat beslist over het niveau van samenwerking met het IAEA” aldus Rouhani na een bijeenkomst met de directeur van de IAEA. Rouhani zei dat Iran „nieuwe beslissingen” zal nemen als het geen gunstige gevolgen meer van de deal ondervindt. Vrijdag komen de ondertekenaars van het Iran-akkoord minus de VS onder leiding van EU-buitenlandcommissaris Federica Mogherini bijeen in Wenen. (Reuters)