49 toeristen vermist na bootongeluk Thailand

Aan boord zaten voornamelijk Chinese toeristen. 48 van hen zijn al gered, zeggen de Thaise autoriteiten. Ten minste een passagier is om het leven gekomen.

48 van de 97 passagiers werden donderdag al door hulpdiensten gered.
48 van de 97 passagiers werden donderdag al door hulpdiensten gered. Foto Kritsada Muenhawong/AFP

49 Chinese toeristen worden vermist nadat donderdag bij het Thaise eiland Phuket een boot is omgeslagen. Daarbij zou in ieder geval een dode gevallen zijn. Wat er precies met het schip is gebeurd, is onduidelijk, schrijft persbureau Reuters. Vermoedelijk kwam de boot door weersomstandigheden in de problemen.

Aan boord zaten ongeveer 97 passagiers waarvan een deel al zou zijn gered, melden Thaise hulpdiensten. Tien van hen zijn gewond, meldt The Phuket News. Volgens persbureau AFP ligt het aantal vermiste passagiers hoger en zou het gaat om 53 toeristen naar wie nog wordt gezocht. Of zij nog leven, is onduidelijk.

De toeristenboot in kwestie was niet de enige die donderdag in de problemen kwam door het weer; ook een jacht met aan boord 39 Chinese en Europese toeristen sloeg om. Zij zijn inmiddels allemaal in veiligheid gebracht door vissers- en politieboten. Beide boten voeren op de Andamanse Zee, ten zuidwesten van Thailand.

Mogelijk vaarverbod

Eerder op donderdag liet de politie weten dat slechts zeven mensen vermist zouden zijn, maar de gouverneur van het eiland trok dat bericht later in. Begin van de week hadden Thaise autoriteiten al een waarschuwing laten uitgaan vanwege het onstuimige weer. Omdat het op dit moment in Thailand regenseizoen is, komen harde winden en hevige regenbuien regelmatig voor. Autoriteiten overwegen om onder degelijke weersomstandigheden een vaarverbod uit te laten gaan.

Twitter avatar ThaiPBSEnglish ThaiPBS English 49 people are still missing while 89 others were plucked from the rough sea off Phuket this afternoon after one dive boat and a yacht capsized.
#ThaiPBSEnglishNews
https://t.co/8U9aKizdUA https://t.co/qiCiQ0UgNa