Niets aangetroffen na bommelding stadion sc Heerenveen

De bommelding was volgens de politie specifiek gericht tegen de Friese voetbalclub.

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto Lex van Lieshout / ANP

De omgeving van het Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen is woensdag afgezet vanwege een bommelding. Dat heeft de politie laten weten. Na onderzoek met speurhonden en een bomverkenner werd niets gevonden.

Twitter avatar polfryslan Politie Fryslân Het onderzoek in/rond het stadion @scHeerenveen is afgerond. We hebben niets aangetroffen. Mensen kunnen weer in de gebouwen @SportstadHveen. Begin vd middag wordt ook het stadion weer vrijgegeven. Uiteraard zijn we bezig met het onderzoek naar de afzender vd bommelding. (5)

De bommelding is specifiek gericht tegen de Friese voetbalclub, meldde een politiewoordvoerder. Het gebouw van Sportstad Heerenveen, dat samen met het stadion werd afgesloten, is inmiddels weer vrijgegeven. Het Abe Lenstra Stadion gaat in de loop van de middag weer open.

Twitter avatar polfryslan Politie Fryslân De verdachte situatie heeft te maken met een bommelding die gericht is aan @scHeerenveen. Daarom zoeken we op dit moment met speurhonden in en rondom het stadion. @FrieslandColl is vrijgegeven. Leerlingen kunnen via de zuidzijde (kant Wolvega) het gebouw in. (2)

De politie wil geen uitspraken doen over de afzender van de bommelding, zegt een woordvoerder woensdag. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Ten tijde van de melding waren geen mensen aanwezig in het stadion.

Eerder op de dag werd nog slechts gesproken van een “verdachte situatie”, zonder dat dit verder gespecificeerd werd. Niet alleen het voetbalstadion zelf, maar ook de gebouwen van Sportstad en de Abe Lenstra Boulevard werden gesloten. Daar huist onder meer een trainingscomplex van een aantal topturners.

Het nabijgelegen Friesland College werd korte tijd gesloten, maar is inmiddels weer vrijgegeven. Leerlingen kunnen het gebouw weer betreden en lessen en examens kunnen doorgaan.

Het sluiten van het stadion heeft geen gevolgen voor de selectie van sc Heerenveen. De spelers hadden woensdag al een vrije dag.