Kalfsfricandeau met sinaasappelsaus

We slaan deze week het rundvlees over, daar vindt u al vaak genoeg recepten van terug in deze rubriek. Kalfsvlees daarentegen wordt veel te weinig behandeld. En dat terwijl het een meer bijzondere, subtielere smaak heeft dan rundvlees. Het is uitstekend te combineren met andere smaken, zoals in dit recept met pakketjes van pancetta en sinaasappelsaus

Verhit de oven tot 180 graden en bedek een braadslee met bakpapier. Giet de ansjovisjes af, dep ze droog met keukenpapier en hak ze grof. Was en droog 1 sinaasappel, schil hem met een dunschiller. Blancheer de sinaasappelschil 5 minuten in een kleine pan water, giet af en hak de schil fijn. Meng de ansjovis met de sinaasappelschil en de fijngehakte peterslie. Pers de andere sinaasappel uit, zeef het sap en zet apart met de schil.

Bestrooi het vlees met een beetje zout en spreid het ansjovismengsel erover uit. Omwikkel iedere plak fricandeau met pancetta en bind vast met keukengaren. Leg de plakken fricandeau in de braadslee en giet het gezeefde sinaasappelsap eroverheen. Bestrooi met de rozemarijn en zwarte peper, leg de schil van de tweede sinaasappel erop. Zet 20 minuten in de oven en nog 5 minuten onder de grill. Doe ondertussen de salade en kruiden in een slakom. Meng de balsamico, de olie en het zout en sprenkel over de sla. Doe de sla bij het vlees.