Crematoriumbedrijf

Oud-voorzitter VVD Henry Keizer verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte

Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer van oplichting en valsheid in geschrifte. Justitie bevestigde dinsdag berichtgeving daarover van Het Financieele Dagblad. Of ook een compagnon van Keizer verdachte is, kon een woordvoerder niet zeggen. Evenmin wilde zij ingaan op berichten dat er voor 20 miljoen euro beslag is gelegd bij Keizer, die in mei 2017 aftrad na een schandaal rond de aankoop van een crematoriumbedrijf. Of Keizer ook daadwerkelijk vervolgd gaat worden, moet nog blijken. Het OM is nog bezig met onderzoek. Keizer noch zijn woordvoerder waren bereikbaar. Keizer raakte in opspraak na publicatie van onderzoekswebsite Follow the Money. De VVD-praeses bleek samen met compagnons uitvaartonderneming De Facultatieve te hebben gekocht voor een prijs die ver onder de marktwaarde lag. Bij de deal was Keizer niet alleen koper, maar ook adviseur van De Facultatieve. Uiteindelijk legde Keizer zijn functie neer – nadat premier Rutte eerder juist nog had gezegd dat hij Keizer „zeker” integer vond. (NRC)