In beeld

Carl De Keyzer in Noord-Korea

De Belgische fotograaf Carl de Keyzer reisde tussen 2015 en 2017 vier keer naar Noord-Korea, waar hij meer dan 220 plekken bezocht waar buitenlanders van de regering in Pyongyang mogen komen. Onder streng toezicht van twee staatsgidsen en de chauffeur van de minibus maakte hij een rondreis door het land. ,,Je komt meer over Noord-Korea te weten als je er niet bent dan wanneer je er wel bent. Je zou kunnen besluiten thuis te blijven. Maar dan heb je niks. De kans om in het meest restrictieve land ter wereld zo uitgebreid te werken, wilde ik me niet laten ontgaan. Je zoekt naar grenzen, toch een keer afdrukken als de aandacht even verslapt. Of ik ga overdrijven, maak het nóg groter, nóg kleurrijker, nóg mooier. Dat is mijn manier om binnen een strakke beperking creatief te zijn.”
Noord-Koreanen dragen bloemen om militairen te feliciteren die net aan een parade hebben deelgenomen. Het bekijken van de parades op het Kim il-Sungplein kan enkel op uitnodiging, maar burgers en toeristen kunnen er iets van meekrijgen als de militairen de stad verlaten. Pyongyang, 10 oktober 2015 17:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Buitenlandse gelovige in de Church of the Life-Giving Trinity. De kerk is voor buitenlanders die in Pyongyang wonen, maar de priester is Noord-Koreaans en studeerde aan het Moscow Theological Seminary. Pyongyang, 3 juni 2017 18:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Vader en zoon rusten uit voor het theater April 25 House of Culture. 25 april is de oprichtingsdatum van het Koreaanse volksleger en het enorme bouwwerk wordt gebruikt voor belangrijke militaire en politieke bijeenkomsten alsook voorstellingen. Pyongyang, 26 mei 2017 10:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Een werknemer van het Moranbong Hotel wast een raam. Aangezien huishoudelijke taken als een volledige dagtaak worden beschouwd, worden kamers één keer 's ochtends en nog een keer in de namiddag gecontroleerd. Buitenlandse bezoekers denken soms dat er is gespioneerd als bepaalde objecten in de kamer zijn verplaatst. Pyongyang, 3 juni 2017 11:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
De grote menigte wuift familieleden en vrienden uit in het centraal station van Pyongyang. De hoofdstad is het centrum van een uitgebreid binnenlands spoorwegnet, maar heeft ook internationale treinen naar China. Pyongyang, 8 juni 2017 9:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Een meisje speelt accordeon in het Kaesong Schoolchildren's Palace, een centrum voor naschoolse activiteiten. De accordeon is een populair instrument dat van de Sovjet-Unie is overgeërfd. Nu produceert Noord-Korea zijn eigen accordeons. Kaesong, 5 november 2015 4=16:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Docenten leren Kindergarten-studenten dansen in het boerenbedrijf Chongsan-ri Cooperative Farm. Nampo, 2 november 2015 10:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Plaatselijke gids en expert bij de skyline van Pyongyang, op het monument Tower of the Juche Idea. Ze draagt een traditioneel Koreaanse jurk. Pyongyang, 16 september 2015 16:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum
Een leerling van de Doksong Primary School leest verhalen over het revolutionaire leven van moeder Kim Jong-suk, de echtgenote van president Kim Il-sung en de moeder van generaal Kim Jong-il. Pyongsong, 28 oktober 2015 11:00 uur.
Carl De Keyzer / Magnum