In beeld

Zo brengen migranten dagen op reddingsschip ‘Open Arms’ door

Na de Aquarius en de Lifeline was de Open Arms het derde reddingsschip in nog geen drie weken tijd dat tussen Europese havens een weg moest zoeken om aan te kunnen meren. Het schip wordt door de Spaanse ngo Proactiva Open Arms gebruikt om migranten op de Middellandse Zee te redden, die in Libië aan boord van rubberen boten stappen. Zaterdag 30 juli pikte de Open Arms zestig migranten op. Het mocht daarna niet de havens van Italië of Malta binnen varen. Uiteindelijk ontving de ngo toestemming van de burgemeester Ada Colau van Barcelona om daar aan te meren. De Open Arms wordt woensdag in de Catalaanse stad verwacht.
Een kind amuseert zich in een onbewaakt ogenblik aan boord van de Open Arms. Dat reddingsschip wordt door de organisatie Proactiva Open Arms gebruikt om mensen te redden die proberen de Middellandse Zee over te steken.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Op 30 juni werden zestig migranten door de Open Arms gered van een rubberen bootje voor de Libische kust. "Een aankomst in een Italiaanse haven kunnen ze wel vergeten", meldde de rechtse minister voor Binnenlandse Zaken Matteo Salvini op Twitter.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Met de groep migranten zette het schip daarna koers richting Barcelona. De Spaanse regering zegde toe dat de Open Arms daar kon aanmeren, nadat zowel Italië als Malta hun komst weigerde. Een migrant is op het dek van de Open Arms in slaap gevallen, een foto van maandag 2 juli.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Een migrant maakt een briefje van honderd euro 'schoon' aan boord van de Open Arms. Op 2 juli bevond dat schip zich ten zuiden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het moest nog zo'n driehonderd zeemijl afleggen tot de eindbestemming, de haven van Barcelona.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Een migrant heeft op het schip plaats genomen naast het bord waarop de leefregels aan boord staan vermeld.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Een geredde migrant rust uit. Volgens hulpverleners van de Spaanse ngo kunnen op de Middellandse Zee meer ongelukken met migranten worden voorkomen.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Migranten spelen een kaartspelletje aan boord.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Khingsley Dokowada, uit de Centraal-Afrikaanse Republiek, is negen jaar oud. Hij is een van de zestig bootmigranten.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Een migrant schrijft 'Go Open Arms' op zijn arm.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Migranten dansen aan boord, een foto van 1 juli.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Migranten kijken samen in het boek "Europa: An Illustrated Introduction to Europe for Migrants and Refugees", dat in onder meer Engels, Frans, Arabisch en Farsi wordt aangeboden. Het biedt een overzicht van het leven en het beleid dat de migranten op het continent te wachten staat.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Een migrant laat zijn hoofd in zijn handen rusten op de railing van het schip.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Migranten krijgen verzorging en eerste hulp.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Migranten controleren hun mobiele telefoon.
Foto Olmo Calvo/ AFP
De burgemeester van Barcelona heeft laten weten niet medeplichtig te willen zijn aan "het dodelijke beleid" van de Italiaanse minister Salvini.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Het schip wordt op woensdag verwacht in de haven van de Catalaanse stad.
Foto Olmo Calvo/ AFP
Een migrant laat een andere opvarende zijn foto nemen met een mobieltje.
Foto Olmo Calvo/ AFP
"Barcelona wacht met open armen", zei burgemeester Ada Colau van Barcelona op Twitter. Volgens haar vervullen de medewerkers van de Spaanse ngo "de zwaarste, belangrijkste taak".
Foto Olmo Calvo/ AFP