WK-vooruitblik, dag 19: De laatste achtste finales

Er wordt gespeeld om de laatste kwartfinaleplekken. Het onverwachte duel tussen Zwitserland en Zweden om 16.00 uur, en om 20.00 uur Colombia tegen Engeland.

 • Programma

  Zweden 1 - 0 Zwitserland

  • #55
  • Achtste finale
  • Samara

  Colombia 1 - 1 Engeland

  • #56
  • Achtste finale
  • Rostov aan de Don

  Bekijk hier het hele programma WK voetbal 2018
 • Zweden-Zwitserland

  Zweden deed goede zaken in de laatste groepswedstrijd tegen Mexico. De 3-0 zege betekende niet alleen plaatsing voor de achtste finale, maar ook groepswinst en daarmee een confrontatie met Zwitserland in plaats van met topfavoriet Brazilië.

  De Zweden leunen dit WK, zoals zo vaak, op het collectief, de Zwitsers hebben meer individuele klasse, met bijvoorbeeld Xherdan Shaqiri en Granit Xhaka. Zwitserland is ten opzichte van de groepsfase defensief wel verzwakt: aanvoerder Stephan Lichtsteiner en Fabian Schaer - samen goed voor meer dan 150 interlands - zijn geschorst. Zweden bereikte in 1994 voor het laatst de kwartfinale, de Zwitsers in 1954.

  Lees meer over de Zwitserse selectie: Een team net zo divers als het land
 • Colombia - Engeland

  De kwartfinalist van 2014 tegen het land dat op het WK van 2006 voor de laatste keer een knock-out duel won op een eindronde. Colombia is de ploeg van vormgever James Rodriguez - maar vergeet ook Juan Quintero niet. James viel geblesseerd uit in het laatste groepsduel, maar lijkt op tijd fit. De Colombianen hebben ook hun all-time topscorer Radamel Falcao, die vier jaar geleden geblesseerd moest toekijken, en centrale verdediger Yerry Mina, die dit toernooi al twee keer scoorde.

  Bij Engeland draait het tot nu toe vooral om Harry Kane, maker van vijf doelpunten dit WK, en John Stones, die al twee keer scoorde met het hoofd.

  Lees ook: Prins Harry Kane redt Engeland