WK-vooruitblik, dag 18: Strijd der Latijns-Amerikanen, België tegen Japan

Op de 18de dag van het WK neemt vijfvoudig wereldkampioen Brazilië het op tegen Mexico. Veel Belgen rekenen zich al rijk met Japan als tegenstander.

 • Programma

  Brazilie 2 - 0 Mexico

  • #53
  • Achtste finale
  • Samara

  België 3 - 2 Japan

  • #54
  • Achtste finale
  • Rostov aan de Don

  Bekijk hier het hele programma WK voetbal 2018
 • Brazilië- Mexico

  De favoriet tegen de outsider. Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië treft in Mexico een gevaarlijke tegenstander. Natuurlijk, de Mexicanen maakten zich in hun laatste groepswedstrijd belachelijk tegen Zweden (0-3), maar daar tegenover staat de 1-0 zege op Duitsland, met uitstekend spel. De Brazilianen wonnen hun laatste twee groepsduels na de halve zeperd in de openingswedstrijd tegen Zwitserland (1-1). Het zal ongetwijfeld een verhitte middag worden in de Samara Arena.

 • België-Japan

  Veel Belgen rekenen zich stiekem al rijk met Japan als tegenstander. En Romelu Lukaku als veelscorende spits. Maar de Rode Duivels moeten waakzaam zijn, hun ruime overwinningen op Panama en Tunesië - en de zege op Engeland B - zijn nu niets meer waard. Japan kwalificeerde zich op het nippertje, via fair-play ten koste van Senegal, voor de knock-outfase. De Aziaten hebben dus weinig meer te verliezen. Bovendien beschikken ze met Keisuke Honda over een speler die al op drie WK’s wist te scoren.

  Lees ook: De toekomst van Japan ligt in Horn