Busongeluk Noord-India: ten minste 40 doden

Een overvolle bus stortte bij hevige regenval in een ravijn. Door het slechte weer komt het reddingswerk moeizaam op gang.

De resten van de bus bevinden zich in een ravijn in het heuvelachtige Pauri Garhwal, een district in de deelstaat Uttarakhand.
De resten van de bus bevinden zich in een ravijn in het heuvelachtige Pauri Garhwal, een district in de deelstaat Uttarakhand. Foto State Disaster Response Found/AFP

In het noorden van India zijn zondag ten minste 40 mensen omgekomen toen een overvolle bus in het Pauri Garhwal-district van een bergweg reed. Een onbekend aantal passagiers raakte gewond. Enkelen van hen bevinden zich in kritieke toestand. Dat meldden lokale media.

Volgens het hoofd van de deelstaat Uttarakhand, waar het ongeluk plaatsvond, stortte de bus aan de voet van de Himalaya in een ruim 200 meter diep ravijn. De bus zou eigenlijk maar plek hebben voor 28 passagiers.

Slecht weer

Volgens lokale politie zou de hevige regen het ongeluk op het nauwe bergweggetje veroorzaakt kunnen hebben. Twee dagen eerder was er nog een aardverschuiving in het gebied. Door het slechte weer komt het reddingswerk ook moeizaam op gang. Tot nu toe zijn er twintig lichamen geborgen.

India’s wegen zijn berucht. Elk jaar sterven er meer dan 110.000 mensen in verkeersongelukken.