Andy Murray nog niet fit genoeg voor Wimbledon

Deze maand zou de 31-jarige Schot op Rosmalen zijn rentree maken, maar dit stelde hij uit vanwege een aanhoudende heupblessure.

Foto Nic Bothma/EPA

De Schotse Andy Murray staat dit jaar niet op Wimbledon, dat morgen begint. De tweevoudig winnaar (2013, 2016) van het Engelse grandslamtoernooi is nog niet hersteld van een eerdere heupblessure, zo liet de toptennisser zondag zelf via Facebook weten.

Met “pijn in zijn hart” zegt hij het toernooi te moeten missen:

“Ik heb de afgelopen tien dagen in trainingen en wedstrijden duidelijk progressie gemaakt. Maar na lang overleg met mijn team heb ik besloten dat wedstrijden die vijf sets kunnen duren iets te vroeg komen in mijn revalidatieproces.”

Wel zegt de voormalig nummer één van de wereld uit te zien naar het vijf weken durende Amerikaanse zomertennisseizoen, waarvoor hij maandag start met trainen. Het is niet de eerste keer dat de 31-jarige Murray een toernooi mist door de blessure, hij staat nu al bijna een jaar aan de kant. Begin januari meldde hij zich al af voor de Australian Open en zei toen “nog niet toe te zijn aan spelen op het hoogste niveau”. Deze maand zou Murray op Rosmalen zijn rentree maken, maar dit stelde hij uit.