Dode en negen gewonden na twee aanrijdingen Zeeland

De A4 was urenlang afgesloten na de ongelukken. Om 12.30 is deze weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat.

Het eerste incident vond rond 05.40 uur plaats.
Het eerste incident vond rond 05.40 uur plaats. Foto ANP Ginopress

Bij twee aanrijdingen in Zeeland zijn zeker negen mensen gewond geraakt en is een persoon overleden. De incidenten vonden volgens een woordvoerder van de politie ongeveer drie kilometer van elkaar plaats.

Rond 05.40 uur vond het eerste incident plaats op de A4, in de buurt van knooppunt Markiezaat. Een busje ramde een vrachtwagen die met pech op de vluchtstrook stond. Alle negen inzittenden van het busje raakten gewond, vijf zelfs zwaargewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis met “verschillend letsel”. De chauffeur van de vrachtwagen is ongedeerd.

Enkele uren later reed een personenauto tegen een andere vrachtwagen aan, in de buurt van de afslag die leidt naar de plaats van het eerste ongeluk. Door de aanrijding sloeg de auto over de kop en belandde op zijn zijkant. De bijrijder is overleden, de chauffeur heeft volgens de politie geen ernstig letsel.

Veel extra reistijd

Op Twitter circuleren berichten dat er een file was ontstaan na het eerste incident en dat daardoor het tweede ongeluk plaatsvond. De politie kan dit nog niet bevestigen. De A4 was urenlang afgesloten, om 12.30 uur meldde Rijkswaterstaat dat de weg weer is vrijgegeven. De organisatie zei eerder op de dag dat reizigers naar Zeeland rekening moeten houden met “veel extra reistijd”.

Twitter avatar RWSverkeersinfo Rijkswaterstaat Verkeersinformatie Goed nieuws voor het verkeer in en rond Zeeland. De #A4 > Middelburg is weer vrij. De beide ongelukken zijn afgehandeld. Alle omleidingen m.b.t. de eerder afgesloten A4 zijn ingetrokken. Voor actuele verkeersinfo kijk je hier: https://t.co/T8hdnqbCjC https://t.co/hcNeBgM2TT

Op zaterdag vindt het NK Wielrennen plaats in Zeeland. Er was in de ochtend onduidelijkheid of de vrouwenwedstrijd wel van start kon gaan, maar dit bleek uiteindelijk geen probleem. Om 12.00 uur vertrokken de vrouwen uit Nispen. Ook muziekfestival Concert at Sea is goed bereikbaar, meldt de organisatie op Twitter.